Nové možnosti sa otvárajú každý deň. Tento krát je tu možnosť pracovania s bluetooth. Alebo aj o tom, ako som vymenil RPI.

Ani to nie je zasa tak moc dávno, čo som sa pohrával s myšlienkou toho, že by som vymenil jadro inteligentného zrkadla a už je to tu - nové RPI 3 s integrovanou WiFi a aj Bluetooth 4.1. No povedzte... Nechali by ste si takúto príležitosť újsť? Ja teda nie.

Je samozrejmosťou, že som dlho váhal a čakal som, kým cena nepadne aspoň na nejakú tú prijateľnú hodnotu, no už dnes - keď vlastním v podstate 3 RPi-čka (Mirror, WhiteBox a Kodi/Plex), tak prichádza veľký hráč - Raspberry Pi 3.

Už teraz je viac ako jasné, že jeho osudom je, aby z neho bolo inteligentné zrkadlo, pretože bude môcť komunikovať so všetkým, čo máme doma a čo má v sebe bluetooth. Teda, aspoň si to myslím. Napríklad ja aj moja priateľka máme MIBAND, na meranie krokov a tak pod, takže podľa toho, aký identifikátor je prítomný, budeme vedieť detekovať, kto vlastne je v blízkosti a kto opustil domov.

Na druhej strane sú tu smartfóny, ďalšie RPIčka a tak ďalej a tak ďalej... Vecí, čo budem skúšať je zasa samozrejme neskutočné množstvo, ale asi to naj je, že sa opäť budem venovať niečomu inému.