Aj keď by ste si boli pomysleli (rovnako ako ja), že to bude hlavne programovanie celého interface-u a "inteligencie", na počudovanie je to - aspoň pre mňa - tvorba samotného zrkadla.

Po dlhšom hľadaní (ako som očakával) sa mi nakoniec podarilo zohnať monitor, ktorý bude vo svojej podstate hlavnou časťou zrkadla a teda som sa už dopracoval aj k samotným rozmerom, ktoré nakoniec bude zrkadlo ako také mať. Takže tento krásny 27" monitor (63 x 38 cm) bude základ, od ktorého bude odvodené aj sklo a aj rám.

To je práve tá časť, ktorá ale - žiaľ - bude pre mňa ako programátora viac ako nadľudská. Nechal som si naceniť rozmer skla a cca 4mm hrubé sklo v danom rozmere výjde tak na cca 10 €. Nejaký pekný rám pre "obraz", ktorý by vyzeral trošku "vintage" sa pohybuje v cene od cca 40 až po 120 €. Závislé to bude od toho, pre ktorý rám sa rozhodne moja polovička, pre ktorú sa samotné zrkadlo vo svojej podstate pripravuje.

Nie, že by som ho nevyužil aj ja, keďže jeho primárna funkcia bude rozoznať užívateľa a na základe užívateľa prispôsobiť "plochu" zrkadla nastaveniam... :) Keď bude urobený rám, príde ešte úprava rámu na to, aby v ňom okrem skla vedel byť aj monitor a následne teda aj celá "inteligencia"... Takže bežný rám sa zmení na trošku hrubšiu vrstvu ... Samotný rám má hĺbku okolo 1,3 cm avšak monitor má 2,7 cm + RPi + zadná stena + zrkadlo, takže dokopy by som to videl na cca 4-4,8 cm.

No veď uvidíme... :)